Bitkisel yağlarla cilt ve saç bakımı hakkında bilinmeyenler

Bitkisel yağ türlerinde bazı bitkisel yağların saçları güçlendirdiği ve saçların çabuk uzamasını sağladığı, saç kırıklarını azalttığını, saçlara doğal güzellik, parlaklık ve canlılık verdiğini bitkisel yağları kullanıp tecrübe edinen kişiler tarafından duymuşsunuzdur. Tabi ki her bitkisel yağın saçlar için faydalı olduğu anlamına gelmiyor. Diğer bir konu bazı bitkisel yağları saça ve saç derisine uygulama yapılmadan önce saçı ve saç derisini tahriş edici etkilerini önlemek için taşıyıcı yağ olarak bilinen diğer yağlarla karıştırılması gerekmektedir. Peki bu bitkisel yağlar nelerdir gelim hep birlikte bir göz atalım.

BİTKİSEL YAĞLAR SAÇ BAKIMI
Öncelikle bitkisel yağlarla yıpranan bozulmuş saçları eski sağlıklı formuna kavuşturmak üzere, saçı ve saç derisini nemlendirmek saç uçlarının kırılmasını gidermek saç diplerinin nefes almasını sağlayarak koparak dökülmeleri gidermek için kullanabilirsiniz. Bu bitkisel bakım yağları saç derisinde biraz ılık şekilde kullanıldığında saç diplerine ve saç derisine daha kolay nüfuz eder.

Bitkisel Bakım Yağları | Badem Yağı
Doğal badem yağı

Badem yağı saç bakımında kullanılan en önemli yağdır. Saçları besleyerek, gerekli olan E vitaminini karşılar. İçerisinde bulunan bol miktarda mineral sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı, kirpiklere de uygulandığında besleyerek uzamasını ve daha güçlü gözükmesini sağlar.

Bitkisel Bakım Yağları | Biberiye Yağı
Biberiye yağı

Ekseriyet şampuanlarda sıkça kullanılan biberiye yağı saçın daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olan bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Biberiye yağı içerisinde bulunan saç foliküllerini uyarıcı etken maddesi sayesinde saç uzamasını sağlar.

Bitkisel Bakım Yağları | Fındık Yağı
Fındık yağıFındık yağı saç kepeklerinin oluşumunu engelleyen fındık yağı, saçlara parlaklık ve canlı bir görünüm verir. B1, B2, B6 ve E vitamini bakımından yüksek olan bu bitkisel yağ, saçları besleyici özelliği vardır. Sadece saçlarda değil, cilt bakımında da kullanılan fındık yağı, cilde de nem ve parlaklık verir.

Bitkisel Bakım Yağları | Jojoba Yağı
Jojoba yağı

Jojoba yağı Saç derisi üzerinde ölü deri hücrelerini vede diğer saç bakım ürünlerinin geride bıraktığı artıkların sac derisinden tamamen temizlemesi için kullanılabilir. Saç derisini nemlenmesini yumuşamasını sağlayarak saç derisinde kuruluk nedeniyle görülen kepeği önlemesini ve azalması için kullanılabilir. İçerisinde saç uzamasını sağlayan etken maddenin bulunduğu bilinmektedir.

Bitkisel Bakım Yağları | Lavanta Yağı
lavanta yağı

Lavanta yağı Genel olarak saç dökülmesini durdurmak maksadı ile kullanılmaktadır. Fakat bu konuda lavanta yağının etkili olup olmadığı konusunda yeterli bir bilgi bulunmamaktadır. Lavanta yağını diğer bitkisel yağlarla birlikte karıştırılıp saç derisi üzerine düzenli olarak masaj yapılması durumunda kan dolaşımını hızlandırma özelliği ile saç köklerini güçlendirebilir.

Bitkisel Bakım Yağları | Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağıHindistan cevizi yağı saç bakımında popüler olarak kullanılan bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Hindistan cevizi yağı görüldüğü kadarı ile saca bir kaç kez uygulama sonucu sonrası saça parlaklık verdiği bilinmektedir. Saç derisinde oluşan kepeklenmeyi azalmasını sağlayan hindiztan cevizi yağı aynı zamanda yıpranmış saçları besleyerek uzamasına destek olunduğu bilinmektedir.

Bitkisel Bakım Yağları | Kekik Yağı
Kekik yağıKekik yağı Kan dolaşımını hızlandırmak ve saç diplerine ulaşan oksijeni düzenlemek maksadıyla saç derisine kekik yağı ile masaj yaparak uygulanabilir. Kekik yağı saçı yumuşatırken doğal bir canlılık ve parlaklık vererek sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Bitkisel Bakım Yağları | Menekşe Yağı
Menekşe yağıMenekşe yağı kuru saçlara sahipseniz, menekşe yağı tam sizlik! Kuru saçları nemlendirerek parlak ve canlı bir görünüm kazandırır.
Eski yöntemlerden biri olan menekşe yağı, saç dökülmelerini engeller.

Saçların Uzamasını Sağlamak İçin Bitkisel Yağ Karışımı
Bitkisel yağ karışımı3 damla lavanta yağı, 2 damla kekik yağı, 2 damla biberiye yağını 4 çay kaşığı taşıyıcı üzüm çekirdeği yağıyla karıştırın. Daha sonra bu karışıma yarım çay kaşığı jojoba yağı ekleyin. Bu karışımla saç derinize 2-3 dakika masaj yaptıktan sonra başınıza sıcak havlu sarıp 2-3 saat bekletin. Yağı çıkarmak için ılık su ve normal şampuan kullanabilirsiniz. Bu karışımı haftada 3-4 kez uygularsanız saçlarınız daha güçlü ve kırılmalara dayanıklı hale gelecektir.

BİTKİSEL BAKIM YAĞLARI | CİLT İÇİN FAYDALI YAĞLAR

Cilt Bakım Yağları
Bitkisel bakım yağları vücudumuz için yaklaşık 46 çeşit yağ kullanılır. Bu yağlar, güneş ışınından etkilendikleri için koyu renkli şişelerde muhafaza edilirler. Güzellik tedavisinde uygulanan temel aromaterapik yağlar, yaşlanmayı geciktirirler. Siyah nokta ve aknelerin giderilmesini sağlarlar. Tonik ve derin temizleyicilerle birlikte yüze rutin olarak sürülebilirler. İşte, 17 çeşit yağın faydaları: bitkiler.gen.tr

Bitkisel Bakım Yağları | Avokado Yağı
1. Avokado yağı: Özellikle kuru yıpranmış ve yaşlı ciltler için idealdir. Cildi nemlendirir ve canlandırır. Yaşlanma belirtilerini yavaşlatır. A, B, D, E vitaminlerini içerir. Çok hızlı emildiği için kuru ciltlerin nemlendirilmesine ve beslenmesine yardımcı olur. Egzama tedavisinde bitkisel destekleyici olarak kullanılabilir.

Bitkisel Bakım Yağları | Ayçiçeği Yağı
2. Ayçiçeği yağı: Cildi nemlendirme ve besleme özelliği vardır.

Bitkisel Bakım Yağları | Badem Yağı
3. Badem (Tatlı) yağı: Tüm cilt tiplerinde cildin nemlendirilmesine, özellikle kuru, hassas ve tahriş olmuş ciltlerde cildin yenilenip beslenmesine yardımcı olur.

Bitkisel Bakım Yağları | Biberiye Yağı

4. Biberiye yağı: Derinden temizlik sağlar, cildi mikroplardan arındırma özelliği vardır.

Bitkisel Bakım Yağları | Buğday Yağı
5. Buğday yağı: Zengin A, E ve D vitamini kaynaklarından biridir. Yüksek miktarda protein ve lesitin içerir. Kuru ve çatlak ciltler için etkilidir. Hücre yenileyici, yara, yanık problemlerinde, kırışıklıklarda etkili olarak kullanılır. Ciltteki, güneş ve doğum lekelerinin giderilmesinde etkilidir. İçerdiği zengin E vitamini sayesinde güçlü bir antioksidandır. Bu sayede serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruma sağlar. Buğday yağı deriye çok hızlı bir şekilde nüfus eder ve cildi güneşin zararlı etkilerinden korumaya yardımcı olur. Hamilelikte meydana gelen çatlakların giderilmesinde de kullanılmaktadır.

Bitkisel Bakım Yağları | Ceviz Yağı
6. Ceviz yağı: Kuru yıpranmış ve yaşlı ciltlerde tercih edilebilir. Göz çevresindeki kırışıklıklar için ve dudaklardaki çatlamalara karşı kullanılabilir. Ceviz yağı yüksek miktarda linoleik asit ve doymamış yağ asitleri içermektedir.

Bitkisel Bakım Yağları | Çörek Otu Yağı
7. Çörekotu yağı: Cildi besleyici, kuru ciltleri dengeleyici özelliğe sahiptir.

Bitkisel Bakım Yağları | Gül Yağı

8. Gül yağı: Tüm cilt tipleri için uygundur. Cilt temizliğinde kullanılır. Cildi ferahlatır. Yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır.

Bitkisel Bakım Yağları | Havuç Yağı

9. Havuç yağı: Tüm cilt tipi için uygundur. Özellikle yüz temizliği için idealdir. Beta-Carotene, A, B, C, D, E vitamini açısından zengindir.

Bitkisel Bakım Yağları | Jojoba Yağı
10. Jojoba yağı: Göz makyajı da olmak üzere yüzdeki makyajı kolaylıkla ve nazikçe temizler. Kuru cildi nemlendirirken, yağlı ciltteki yağı dengeler. Cilde esneklik kazandırarak karın ve bacaktaki çatlakları önler. Güneşlenme sonrasında kullanılabilir. Ciltteki yanmayı ve dökülmeyi hafifletir. Cildi yumuşatır. Çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için kullanılır. Kuru ciltleri nemlendirir. Akneleri giderir.

Bitkisel Bakım Yağları | Kayısı Çekirdeği Yağı
11. Kayısı çekirdeği yağı: Cildi sıkılaştırarak ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Kayısı çekirdeği yağı, yüz temizliğinde kullanılır. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Yaşlanma ile ortaya çıkan kırışıkları giderir. Nemlendirici özelliğe sahiptir. Kayısı çekirdeği yağı tek başına kullanıldığında aknelerin kurutulmasında tedaviyi destekler. Kayısı yağı cilde sürüldükten sonra güneşe çıkılmamalıdır, ters etki yapabilir.

Bitkisel Bakım Yağları | Lavanta Yağı
12. Lavanta yağı: Hassas veya yağlı ciltler için uygundur. Akne tedavisinde kullanılır.

Bitkisel Bakım Yağları | Papatya Yağı
13. Papatya yağı: Hassas ciltler için uygundur. Yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır. Akne tedavisinde kullanılır. Kaşıntıya iyi gelir.

Bitkisel Bakım Yağları | Limon Kabuğu Yağı
14. Limon kabuğu yağı: Sivilceleri giderir, cildi güzelleştirir, tonik olarak kullanılabilir. Mikrop kırıcı, sıkıştırıcı, sağlamlaştırıcı, gerdirici özelliği vardır ve cildi yağdan arındırır.

Bitkisel Bakım Yağları | Portakal Kabuğu Yağı
15. Portakal kabuğu yağı: Selülite karşı kullanılabilir. Akneleri kurutur.

Bitkisel Bakım Yağları | Susam Yağı
16. Susam yağı: İçerdiği yüksek oleik asit (omega-9) ve antioksidanlar nedeniyle, cildin yaşlanmasını engellemeye, kalıcı nem oluşturmaya yardımcı olur. Harici kullanımda, muhtelif cilt sorunlarını ve mantar enfeksiyonlarını engellemeye yardımcı olmaktadır. Kalsiyum ve vitamin eksikliği nedeniyle bozulmuş tırnakların onarılmasında oldukça faydalıdır.

Bitkisel Bakım Yağları | Zeytin Yağı
17. Zeytinyağı: Cilde ve saçlara çok faydalıdır. Dövülmüş sarımsak ile karıştırılmış zeytinyağı, kuruyan, sertleşen derinin yumuşamasını sağlar. Saçlara canlılık verir. Dişlere yapılan masaj, dişlere sağlamlık ve beyazlık kazandırır. Birkaç damla limon-bal karışımı ile beraber kırışıklıkları önler.

Kaya tuzu ile karıştırılır. Pürüzsüz bir cilt elde etmek için, bu karışımla kol ve bacaklar ovulur. Zeytinyağı limon ile karıştırılarak cilde sürülür, cildi korur. Güneşle birlikte böyle bir ten iyi bir renk alır. Ciltteki kuruluğu gidermek için bir elma ezilir. Zeytinyağı ile karıştırılarak on dakika yüzde tutulduktan sonra ılık suyla yıkanır.
Not: Yukarıda verilen bilgiler sitemizi ziyaret eden kişileri bilgilendirmek maksadı ile yer verilmektedir. Sadece bilgi mahiyetindedir. Kullanmak İstediğiniz bitkisel yağ türünü bir uzmanın denetimi altında kullanmanızı tavsiye ederiz. Bitkisel yağ kullanımında gelişen olumsuz sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir