Ev veya bahçenizde salata yetiştiriciliği

Ev içinde yetiştirebileceğiniz bazı yeşillikler şunlardır:
Marul ve türleriEvde Salata Bahçesi Yapma
Taze bezelye
Frenk soğanı
Ispanak
Roka
Hardal
Turp ve diğer benzeri yeşillikler…
Aşamalar:
İlk olarak bir çimlendirme tepsisine (uygun bir kap) topraksız çiçek torfunu, ya da çimlendirme torfunu, koyun ve nemlendirin.
Ardından tohumları doğru derinliğe ekin. Tohumları hangi derinliğe ekeceğiniz tohumun türüne göre değişmektedir. Bunun bilgisine tohumun ambalajından ulaşabilirsiniz. Ya da internet üzerinden yapacağınız kısa bir araştırma size fikir verecektir.
Evde Salata Bahçesi YapmaÇimlendirme tepsisini güneye ya da batıya bakan bir pencerenin önüne yerleştirin. Tepsinin yerleştirileceği yerin yeterince ışık almasına, sıcak olmasına ve soğuk hava akımı olmamasına dikkat edin. Tohumlar çimlenmek için belli bir sıcaklığa ihtiyaç duyarlar. Eğer bu ısıya ulaşmanız söz konusu değilse, tohum çimlendirme tepsisini bir tohum ısıtıcısını üzerine koyarak, sıcaklığın 16 veya 18 santigrat dereceye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Toprağı zaman zaman nemlendirin ve tohumları etiketlemeyi unutmayın.
Tohumlar bir kez çimlendikten sonra, seyreltme yapmanız ve söktüğünüz filizleri 10 cm.lik yeni saksılara ekmeniz gerekecektir. Artık filizler yeni yerinde daha rahatça büyümeye başlayabilirler. bitkiler.gen.tr
Evde Salata Bahçesi YapmaBitkileriniz ince ve cılız bir biçimde boy atarak büyümelerini önlemek için, üzerine bir ışık tutun. Bitki karanlıkta kalırsa ışığı bulmak için hızla uzar ve gövdesi zayıf kalır. Kullanacağınız ışık kaynağının bitkiye mümkün oldukça yakın olması ancak taze filizlere temas etmemesine dikkat edin.
Bitkiler günlük 12 ile 14 saat ışığa ihtiyaç duyarlar.
Besin olarak organik gübre kullandığınızdan emin olun.
Yeşillikleriniz büyüdükçe salata yapımı için hasat etmeye başlayabilirsiniz. İhtiyaç duydukça en erişkin yaprağı çimdikleyerek koparabilirsiniz. Böylece yeni yaprakları yetişmesini de teşvik etmiş olursunuz. Marulun tadı, büyüme döngüsünü tamamladıktan sonra acıya çalmaya başlar. Bu nedenle sürekli bir marul tüketimi için, hasadı biten yeşillikler yerine yenilerini ekebilirsiniz.
Bol ve Bereketli Yeşillikler ve Leziz Salatalarınız olsun!

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir