Ev Yapımı Kemik Suyu Nasıl Yapılır

Özellikle yurtdışında çok popüler olmaya başlayan kemik suyu sağlığımıza o kadar faydalı ki sadece kemik suyu satan kafeler bile açılmaya başladı. Ülkemizde de kemik suyu satışı yapan kafeler açılır mı bilinmez ama organik kemik suyu almak isterseniz yaklaşık 500 ml olarak satılan organik kemik suları mevcut. Ancak hem maliyet açısından hem de kullanılan malzemelerden emin olmak için kemik sularını evde yapabilirsiniz.
1. Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir?

Kemik suyu; magnesyum, kalsiyum, fosfor gibi mineralleri vücudumuzun en kolay şekilde emebileceği haliyle barındırıyor. Ayrıca kısık ateşte uzun süre kaynatıldığında vücuda çok faydalı aminoasitler de açığa çıkıyor. Böylelikle bağırsak sağlığımızı korumamıza da yardımcı oluyor. Ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendiriyor ve hastalıklardan korunmamızı sağlıyor.
2. Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Kemik Suyu Tarifi
Öncelikle kasaptan ilikli kemik alarak işe başlayabilirsiniz. Kemik suyunun içine sebze eklemek size kalmış. Ancak kemik suyunu çorba şeklinde de tüketmek istiyorsanız sebzelerin lezzetlerinden faydalanmanızda yarar var.
Kemik Suyu Malzemeleri
3 kilo ilikli kemik
1 kilo kaburga
Yarım su bardağı elma sirkesi
3 litre su
3 adet havuç
3 adet soğan
1 kereviz sapı
Kemik Suyu Nasıl Yapılır?
Kemikleri üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla 10 dakika kaynatın ve bu suyu dökün.
Büyük bir tencereye etleri, suyu ve sirkeyi koyun 1 saat bekletin.
Su yeterli gelmediyse kemiklerin üzerini geçecek kadar su ilave edebilirsiniz.
Sebzeleri büyük parçalar halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
Kaynayana kadar ocağın altını açın, kaynadıktan sonra en kısık ateşte pişirin.
Düdüklüde 2-3 saat, normal tencerede 6 saat kadar kaynatın.
Kaynarken çıkan köpükleri üzerinden alın.
Ocaktan almadan önce dilerseniz deniz tuzu ekleyebilirsiniz.
3. Kemik Suyu Nasıl Saklanır?
bitkiler.gen.tr
Kemik suyunu yaptıktan kısa bir süre sonra kullanacaksanız kavanozlara koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde 1 hafta kadar kemik suyunu tüketebilirsiniz. Ancak yemeklere lezzet vermesi için küçük miktarlarda uzun süre saklamak için buz kalıplarından faydalanarak dondurabilirsiniz.

Bu yazı 403 defa okundu

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir