Fındığın Faydaları

Bilimsel İsmi: Corylus

Aile: Palamutgiller

Palamutgiller familyasından olup, Kuzey yarımküresinin ılık yerlerinde ve yurdumuzun en çok Karadeniz Bölgesinde yetişen ufak bir ağaçtır.

Meyvesi (Fındık), sert bir kabuk içindedir. Terkibinde nişasta ve yağ vardır.

Fındığın Faydaları:

– Düzenli olarak her gün fındık yemek Kalp krizi geçirme riskini azaltmakta çok etkilidir.

– Hamilelerin hem kendileri için hem de doğacak çocuk için fındık yemeleri faydalı olacaktır.

– Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır.

– Kalp ritmini ayarlamaya yardımcı olur.

– Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.

– Vücuda kuvvet veren iyi bir enerji kaynağıdır.

– Hastalıktan iyileşme devresinin çabuklaştırır.

– Dövülmüşü yenirse; öksürüğü keser.

– Vücut ve kemik gelişimine faydalıdır.

– Cinsel gücü arttırır.

– Cildi güzelleştirir.

– Varislere iyi gelir.

– Kabızlığı giderir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir