Hint Yağı Kullanımı ve Faydaları

Hint yağı bitkisi (Ricinus Communis) anavatanı Hindistan olan, sütleğengiller familyasından 10 metreye kadar uzayabilen bir ağaçtır. Hint çiçeği tohumlarının sıkılması ile renksiz ya da hafif sarı renkte, berrak ve koyu kıvamlı bir yağ olan Hint Yağı elde edilir. Tohumları, Hint Yağı adıyla bilinen yağın dışında ricinoleik asit, alkaloit ve E vitamini içerir.

Akdeniz iklimin görüldüğü yerlerde doğal olarak yetişir veya kültürü yapılır. Tohumlarında bulunan risin maddesi zehirlidir.

Yağın ince bağırsaklar üzerinde müshil etkisi vardır. 15-30 gramlık miktarı kuvvetli müshil etkisi yapar. Zor ısındığından motor yağı olarak da kullanılır. Sanayide sabun ve boya yapımında, dericilikte, mürekkep yapımında, issiz yanması ve beyaz alev vermesi nedeniyle kandillerde de bol miktarda kullanılmıştır. Bebekler için pişik önleyici kremlerde de katkı maddesi olarak bulunur. bitkilergentr

Hint Yağının Bilinen Yararları

İnce bağırsaklara etki ederek kabızlığı giderir. Saç ve kirpik dökülmesini önler. Saç dökülmesini önleyici etkisi ile özellikle saç kıranda faydalıdır.

Hint Yağı Nasıl Kullanılır?

Hint Yağı ağacının tohumları zehirli olduğu için doğrudan kullanılması tehlikelidir. Tohumları sıkılarak elde edilen Hint yağı kullanılır. 30’ar gram hint yağı ve kınaya 1-2 gram kadar bergamot karıştırılıp saç diplerine ovarak sürülürse faydası görülür. Hint yağı, badem yağı ile birlikte saçlara ve kirpiklere sürülebilir. Bu karışım saçları parlatır, kirpikleri uzatır ve gürleştirir. Saça ve kirpiklere sürerken göze kaçmamasına dikkat etmek gerekir. Dahilen kullanımda tahriş edici tadını örtmek için limon gibi farklı tatlar eklenerek kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir