Kaju fıstığı nedir ve faydaları

Kaju fıstığı çaylık çerez olarak tüketilmesinin yanında sağlık için çeşitli faydaları da beraberinde getirmektedir. İşte bunlardan bazıları;
1- Kanseri Önler:

Proantosiyanidinler adı verilen bileşiklerin tümör hücrelerine karşı etkili mücadele verdiği bilinmektedir. Flavonoller sınıfına ait bu bileşikler ve yüksek bakır içeriği kolon kanseri ile mücadele edilmesinde ve korunmada yardımcı olur.
2- Sağlıklı Kalp:
Kaju diğer fındık – fıstık türleri ile karşılaştırıldığında daha düşük yağ içeriğine sahip olmasının yanı sıra kalp sağlığı için önemli olan yüksek oleik asit bulundurmaktadır. Yanı sıra bünyesindeki antioksidanlarda yine aynı amaca hizmet etmektedir.
3- Yüksek Tansiyonu Düşürür:
Kaju fıstığı yapısındaki magnezyum nedeni ile kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur.
4- Saç Sağlığına Yardımcı:
Kaju fıstığındaki bakır, saçınızda renk oluşumuna katkıda bulunan bir mineraldir. Bakır minerali sayesinde saçlarınızdaki istediğiniz siyahlığı yakalayabilirsiniz.
5- Sağlıklı Kemikler:
Kalsiyum zaten kemik sağlığı için önemli olduğu bilinmektedir. Fakat kaju’ da bulunan zengin magnezyum içeriği de kemik sağlığı için önemlidir.
Sponsorlu Bağlantılar
Kaju Neye İyi Gelir6- Sağlıklı Sinirler:
Magnezyum kemiklerin yüzeyinde depolanır ve böylece sinir hücreleri girmesini kalsiyum önler. Bu ise kan damarlarını korur ve kasları rahatlatır. Yetersiz miktarda magnezyum alınması kas ve kan damarlarının kasılmalarına neden olur. Bu da yüksek tansiyon ve migren baş ağrısına yol açar.
7- Safra Taşlarını Önler:
Kaju fıstığından günlük olarak yenilmesi % 25 oranında safra taşı gelişme riskini azaltabilir.
8- Kilo Kaybına Yardımcı Olur:
Kaju fıstığı yağlı olarak kabul edilse de iyi kolesterol içerir. Sanılanın aksine, haftada en az iki kez yiyenlerde daha az yiyenlerle karşılaştırıldığında daha az kilo alındığı belirlenmiştir.
9- Anti-oksidanlar:
Bakır, magnezyum, Selenyum birçok enzim için ko-faktör olarak hareket ederek antioksidan olarak hareket eder.
10- Sindirime Yardımcı Olur:
Kaju büyüme ve gelişme, nükleik asit sentezi ve sindirime yardımcı olur.
11- Vitaminler
Kaju fıstığı minerallerin yanı sıra vitaminler bakımından da zengindir. Riboflavin, pantotenik asit, tiamin, niasin vb vitaminler sideroblastik anemi, pellagra vb hastalıklara karşı kişiyi güvende tutar.
12- Sağlıklı Dişetleri ve Dişler:
bitkiler.gen.tr
Daha önce belirtildiği gibi, kaju fıstığında mevcut olan magnezyum içeriği nedeni ile kemiklerin yanı sıra dişler ve diş etleri için de ideal bir yemiştir.
13- İyi Uykular:
Menopozdan sonra kaju fıstığı alımını artırmak size rahat ve keyifli bir uyku verebilir.
14- Serbest Radikaller:
Kaju fıstığı vücudumuzun demiri uygun şekilde kullanmasını sağlar ve serbest radikallerin neden olduğu sağlık sorunlarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
15- Makula Dejenerasyonu:
Kaju fıstığı güneşin UV ışınlarını filtre etme ve maküler dejenerasyondan kişiyi koruma yeteneğine sahiptir.

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir