Akciğer Sıkışması ve Geğirmeyi önlemede bitkilerin önemi

Gereken Sifali Bitkiler:
 Koyunkiran otu, Sögüt kabugu, Dere otu, Üzerlik otu, Kaplan otu, Kantaron
Hazirlanis Sekli:
 * Koyunkiran otu, yirmi dakika süreyle kaynar suda birakilarak demleme saglanir. Demlemeden süzülerek elde edilen sivi bir kaba bosaltilarak dinlendirilir. Dinlendi­rilen sividan, bir fincan suya iki çorba kasigi karis­tirilarak, yemeklerden önce ve sonra birer fincan içilir.
* Ufalanmis sögüt kabuklari, yarim saat süreyle suda kaynatilarak süzülür. Süzülerek elde edilen sivi bir kaba bosaltilarak, serin bir yerde dinlendirilir. Dinlendirilen sividan içme suyuna karistirilarak, günde üç bardak isitilarak içilir. bitkiler.gen.tr
* Dere otu, üzerlik otu ile birlikte on dakika süreyle suda kaynatilir. Sikilarak elde edilen posaya, lapa kivamina gelinceye kadar, dövülmüs kantaron çiçegi tozu ilave edilerek karistirilir. Hazirlanan lapadan, ye­meklerden önce bir tatli kasigi yen

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir