Arabistan Kirazı

Trabzon hurması cinsinden büyük bir ağacın meyvesidir.
Özellikleri;
Mide için faydalıdır, fakat kabızlık yapar, ishale karşı faydalıdır. Safrayı teskin eder, vücuda gıda verir, iştahı açar, balgam meydana getirir, safradan meydana gelen mide rahatsızlığına karşı iyi gelir, hazmı yavaşçadır. Kuru olarak yenildiği ve yemekten önce alındığı zaman kabızlık yapma özelliği daha da fazladır. Kurutulup öğütülmüş olan tozu, iç organları kuvvetlendirir, safralı mizaçları iyileştirir.
Arabistan kirazında, mide ve bağırsaklardaki yaraları olgunlaştırıp çözme gücü vardır. Yan etkisi hakiki bal ile giderilir.
Nitekim Kuran’da cennet ve cennet nimetleri tasvir edilirken: “dikensizdalbası kirazlar, meyveleri tıklım tıklım dizili muz ağaçları, yayılmış gölgelikler, çağlayarak akan sular, tükenmeyen ve yasaklanmayan pek çok meyveler arasında…..” şeklinde buyrulmuş ve övgü ile söz edilmiştir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir