El Açması Ispanaklı Çıtır Börek

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
  • 1 adet soğan
  • Bir tutam Ispanak
  • 2 kibrit kutusu kadar peynir
  • Yumurta
  • Susam
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

El Açması Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

Öncelikle börek için hamuru hazırlayıp bekletiyoruz. İç malzemesini hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Hamurdan 2 büyük bezi alıyoruz ve olabildiğince büyük şekilde açıyoruz. Arasına oda ısısında ki tereyağını sürüyoruz ve rulo yapıyoruz. 10 cm aralıklarla kesiyoruz ve bu parçaları yeniden açıp iç malzemesini koyup rulo şeklide sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 -35 dk pişiriyoruz. Fırından çıktığında üzerine nemli bez örtüp dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir