Greyfurt Bitkisinin Bitkisel Tedavide Kullanılması ve Faydaları

Turunçgiller familyasindan; bahçelerde yetistirilen bir agaç ve meyvesidir. Meyvesi, portakaldan daha iri, kanarya sarisi renginde, tadi hafif acimsi ve eksidir.
Bol miktarda C vitamini barindirmasinin yaninda, A ve B gurubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakir, sodyum ve fosfor mineralleri açisindan da zengin bir meyvedir.
Faydalari:
Özellikle yemeklerden önce yenirse istah açar. Hazmi kolaylastirir. Mikrop öldürücü ve kabizlik gidericidir. Karacigerin çalismasina yardimci olarak kani temizler, vücuttaki zararli maddeleri uzaklastirmaya yardimci olur. Bagirsaklarin düzenli çalismasina faydalidir. Idrar söktürür. Uyarici bir meyve olan greyfurt bedensel ve zihinsel yorgunlugu gidermeye faydalidir. Stresi azaltir. Kansere karsi koruyucudur. Gögüs hastaliklarina, damar sertligi ve varislere karsi faydalidir. Disetlerini korur ve diseti kanamalarini durdurmaya yardimci olur.
Kullanilisi:
Greyfurdun, meyvesinin yaninda suyu ve kabuklari da kullanilir. Greyfurtun suyu taze sikilmali ve sade içilmelidir. Kabuklarindan marmelât yapilabilir. Greyfurt suyuna batirilmis bir pamuk ile sarkik cilt silinirse cildi gerginlestirmeye yardimci olur.
Yapilan bazi arastirmalarda, greyfurt meyvesinin ve suyunun kilo vermeyi kolaylastirdigi belirlenmistir. Greyfurt Diyeti olarak bilinen yöntemde, kisi normal diyetini uygulamasinin yaninda yemeklerden önce bir adet greyfurt yiyerek ya da 1 bardak bitkiler.gen.tr greyfurt suyu içerek diyetini greyfurt ile desteklemektedir.
UYARI:
Greyfurt suyu bazi ilaçlarin etkisini, ölümle sonuçlanabilecek seviyede arttirabildigi için, ilaçlarla birlikte kullanilmamalidir.

3 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir