Kışa hazırlık bitkisel konserveler

Kış gelmeden en güzel ve en taze yaz meyvelerinden reçelleri, sebzelerden turşuları yapıp kavanozları doldurmanın tam zamanı. Artık birçok meyve ve sebzeyi mevsimsiz olarak bulabilsek de önceden hazırlanan kavanozlar hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de çok daha lezzetli olacaktır.
İşte şimdiden hazırlanması gereken kavanoz tarifleri:
1. Domates Konservesi

Yazın kokulu tazecik domateslerinden hazırlanan konserveler kışın yemeklerinize lezzet katacak.
Domates Konservesi Tarifi
2. Menemen

Domates sosunu bir ileri seviyeye taşımak isteyenlere Kışlık Menemen Tarifi!
3. Turşu

Neredeyse tüm sebzelerin turşusunu hazırlayabilmenizi sağlayacak Adım Adım Turşu Hazırlama Rehberi ile hemen turşuları kurabilirsiniz.
4. Reçel

En güzel yaz meyvelerinin reçellerini yapmak için geç kalmayın. Tüm reçel tariflerine buradan ulaşabilirsiniz!
Sadece meyvelerden reçel yapılmadığını, birçok sebzenin de reçelinin yapılabildiğini unutmamak gerek!
Denemek isteyenler için: Acı Kırmızı Biber Reçeli! bitkiler.gen.tr
5. Tavuk Suyu

1 bütün tavuk, kereviz sapı, maydanoz ve soğanı kaynatın. Tavuk suları kışa hazır!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir