Madımak otu yemeği

Ayıklanması ve yıkanması oldukça zahmetli dolayısıyla yapımı da biraz oyalıyor insanı Benim gibi ilk defa yapacak olanlar için ufak bir ayrıntı da sert sap kısımlarını mutlaka kesin , pişer diye ümit etmeyin..Tarife nette rastladım , çemen unu kullanılması ilginç geldi doğrusu..:)

Sarımsaklı yoğurt ile nefis oluyor , yoğurtsuz yemek isterseniz biraz daha suluca yapabilirsiniz..

Malzemeler

1 kg madımak
2 orta boy kuru soğan
6_7 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı çemen unu
1 avuç bulgur
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kahve fincanı sıvı yağ

Yapılışı

Madımaklar ayıklanıp küçük küçük kıyılır.Tencereye alınır.Üzerine madımağı kapatacak kadar kaynar su eklenir.20 dk kadar pişirilir.İçine bulgur katılır.Bulgur pişene kadar biraz daha pişirilir. Tuzuda ilave edilip kapatılır.

Başka bir tencereye ya da tavaya sıvı yağ ve margarin konulup eritilir.Soğanlar yemeklik doğranır ve yağa katılır.Pembeleşmeye başlayınca ince ince doğranmış sarımsaklar ve çemen unu katılır .2 dk kadar soğanlarla çevrilir ve kapatılır.Yapılan bu soğanlı sos madımağın üstüne dökülür.Karıştırılır.Bu yemeği sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.

NOT:

Ben 1 tatlı kaşığı salça ekledim ve soğanları kavurduktan sonra az su ilavesiyle bir müddet pişirdim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir