Mücver nasıl yapılır ?

Türk mutfağının uzakta ama çok sevilen kuzeni ya da teyzesidir mücver tarifi. Her öğün göremezsin, her akşam yemezsin, yiyemezsin. Ancak her gördüğünde mutlu olursun; daha çok görmek istersin. Özeldir, yeri ayrıdır. Herkes güzelini yapamaz.

Arzu ettiğiniz yeşillik, patates, havuç hatta kereviz gibi sebzeleri de ekleyerek hazırlayabileceğiniz sağlıklı mı sağlıklı bir atıştırmalık, mücver tarifimiz var. Ne güzel olur mücver, küçük püf noktaları vardır onun. Çok fazla yağ içmemesi için ayçiçek yağını önceden kızdırmalı, rendelenmiş sebzelerin suyunu sıkmalı, sebzelerin taze olmasına dikkat etmeli örneğin.

Anne eli değmiş mücver, bu tarifte biraz daha renk kazanıyor. Yeşillik ve kabakların yanına havuç da katılıyor. Kızaran mücverlere akışkanlık kazandırması kaşar peyniri de ekleniyor, lezzete doyum olmuyor.

Ana yemeğiniz ne olursa olsun bugün sofranızda kızarmış çıtır mücverler de yer alsın bizce.

Malzemeler
2 adet
yumurta
3 adet
küçük boy kabak
1 adet
havuç
(arzuya göre)4 yemek kaşığı
un
50 gram
rendelenmiş kaşar peyniri
6 adet
taze soğan
1/2 demet
taze nane
1/2 demet
maydanoz
1/2 demet
dereotu
1/2 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
karabiber
Kızartmak için:1/2 çay bardağı
ayçiçek yağı
Püf Noktası

Eğer kaşar peyniri yerine beyaz peynir tercih ederseniz soğuduktan sonra da içi nemli kalan mücverler elde edersiniz.
Elde kalan peynirleri değerlendirmek isterseniz de lor peyniriyle bu tarifi yapabilirsiniz.

Pişirme Önerisi
Mücverleri, derin yağda fritözde de kızartabilirsiniz. Mücver harcının un miktarını biraz daha artırıp, fırında kek gibi de pişirebilirsiniz.
Ayrıca kaşıkla yağlı kağıt üzerine hafif yayarak da fırınlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkadığınız kabakları, alacalı bir şekilde soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin.

Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin.

Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabak ve havucun suyunu sıkarak çıkartın.

Taze soğan, taze nane, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.

Yumurtaları karıştırma kabına aktarın. Suyunu sıktığınız rendelenmiş sebzeleri, ince doğranmış yeşillikleri, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberi ekleyin.

Son olarak; unu ilave edin. Tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın.

Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Mücver harcından birer yemek kaşığı kadar harç alın ve kızgın yağa bırakın.

Arkalı önlü ters çevirdiğiniz mücverleri, orta ateşte, renk alana kadar kızartın. Mücver harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Kağıt havlu serili bir servis tabağına aldığınız kızarmış mücverleri, fazla yağını bıraktıktan sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi
Sarımsaklı yoğurt ilavesi ile servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir