Kabak hakkında bilinmeyenler

Kabakgiller familyasından, meyveleri sebze olarak değerlendirilen çeşitli Cucurbita türlerinin ortak adı. Yayılarak ya da dik olarak büyüyen bu bir yıllık bitkilerin, üzeri sert tüylerle kaplı, derin parçalı ya da hafif loplu geniş yaprakları ve tek eşeyli sarı çiçekleri vardır. Dişi çiçekler, meyve bağladıktan sonra uzunca bir süre dökülmeden kalır.

Kabak, iyi sulanan topraklarda, genellikle çit ya da duvar gibi bir desteğe sarılarak yetiştirilir. Başlıca protein, karbon hidrat ve A vitamini içeren kabak meyvelerinden sebze yemeği ve tatlı yapılır. Çiçekleri de bazı yörelerde dolma yapımında kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir