Bitki-Çaylarının-Faydaları

Ödem Yapan Besinler

Vücutta ödem yapan yiyeceklerin en başında tuz ve tuz içeren yemekler, yiyecekler gelir.
Fazla tuz ödem yapar, vücuttaki suyu tutar. Sofradaki tuzluğu kaldırmanın zamanı geldi.
Tuzu azaltarak şişkinlikten ödemden kurtulabilirsiniz.
Ödem yapan bir diğer gıda ise konserve türü yiyeceklerdir. Tüketim ömrünü arttırmak
için konserve ürünlerine katkı maddeler ve tuz eklenir. Ödem kurtulmak için konserve
türü besinlerden uzak durmalısınız.
Tuzlu kuru yemişler, turşu, soslar, peynir gibi yiyecekler de fazla tuz içerdiğinden dolayı
ödem yapan besinler grubundadır.
Ödem Atan Yiyecekler
Yeşil çay: Çok güçlü bir antioksidan olmasının yanında aynı zamanda ödem söktürücüdür.
Yeşil çay bildiğiniz gibi düzenli egzersiz yapıldığında yağ yakımı sağlar. Ödem
söktürücüdür.
Roka: Uzun süre tok tutması özelliğiyle her öğünde rahatlıkla yenebilir. İçeriğinde su
oranı yüksektir. Sindirimi kolaylaştırır. Vücuttaki fazla suyu atılmasını sağlar. Ödem
söktürücü bir sebzedir.
Dereotu: İştah kesici bir özelliğe sahiptir. Toksin atıcıdır. İçerğinde C ve E vitamini
bulundurur. Bağışıklığı güçlendirir.
Nane: Mide ve bağırsaklarınızda sık sık sorunlar yaşıyorsanız yemeklerden sonra 1 yaprak
nane tüketin. Hem ağız kokusu sorununuz varsa buna da çözüm bulmuş olursunuz.
Salatalarda, yoğurtta, ayranda sık sık kullanabilirsiniz. Uzun süre tok tutar, ödem
söktürücü özelliğe sahiptir.
Maydanoz: Ödem söktürücü deyince akla maydanoz gelir. En iyi ödem atan sebzedir.
Limon ile beraber yenildiğinde etkisini daha da arttırır. Suyunu içebileceğiniz gibi
kendisini de tüketebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir