Sirke fermantasyonu yapımı

tarafından
554
Sirke fermantasyonu yapımı
Sirke fermantasyonu Saccharomyces Cerevisiae mayaları ile başlar. Bu mayalar meyvenin kabuğunda ve ortamda bulunur. Kattığınız sirke ve anası ile alakası yoktur.
✅Sirke anası veya ev sirkesi sandığınız gibi maya değildir. Ana kattım, sirke kattım mayalandı demek yanlıştır.
✅Sirke anasını veya ev sirkesini kurulumda katabilirsiniz. Bu asit ortamı için uygundur.
✅Meyveler çöktükten sonra da sirke ve ana katabilirsiniz. Bu da asetik asit bakterileri aşılamasıdır.
✅Sirke fermantasyonu bakteriler ile başlamaz. Ev sirkesi veya ana bakteri içerir ve katılan sirke veya ana ancak meyveler çökünce görev yapar, kurulumda asit ortamı oluşturmaktan başka önemli iş yapmaz.
✅Kurulum meyvesinin kendi şekeri az ise, bal, pekmez, şeker katılır veya su yerine üzüm suyu, meyve suyu vs uygundur.
✅Kurulumda ev sirkesi katmak kurulumun asit düzeyi için uygundur. Ev sirkesi yoksa doğal iki limonun suyu uygundur.
✅Kurulumun şeker içeriği 12 ila 16 brix olmalıdır.
✅Biraz bal kat, şeker, pekmez kat yeterli demek yanlıştır. Bu ürünler uygun ve tam oranda katılır. Sonra ana yapmıyor, kef yapıyor diyorlar.
✅Elmalara sadece su ekle, sirke veya ana kat, yeter, mayalanır ifadesi yanlıştır.
✅Yetersiz şeker içeriği taşıyan bir çok meyve vardır.
✅İki ayda süzülür ifadesi yanlıştır. Alkollü, aromalı sıvı içersiniz.
✅Sirke fermantasyonu 8 ila 16 haftadır.
✅Ana çökecek ve süzülecek ifadesi de yanlıştır. Ana çökmesi her zaman mümkün değildir.
✅Meyveler kurulum içinde 45 gün kalmışsa, çöktükten sonra da kef yapıyorsa posa ayrıştırılır. Posa çöplük olmuştur.
✅Çökmüş meyveler posadır ve Posanın pH oranı bile uygun rakamlarda değildir, tadı, aromayı etkiler. Kef olursa posadan kurtulun.
✅Tuz, nohut, bulgur vs katılmaz .
✅Meyveler çökene kadar olan kurulumun tüm şeker içeriği alkole dönmelidir.
✅Oluşan alkol sirke asidinin kaynağıdır.
✅Yeterli şeker içeriği yoksa alkol oranı düşüktür.
✅Düşük alkol oranı istenilen asidi oluşturmaz, ana yapmaz.
🔥Şeker içeriği düşük ise alkol düşük, bitkiler.gen.tr
✅Alkol düşük ise ya asit düşük olur veya hiç olmaz.
✅Meyveler çöktükten sonra sadece ev sirkesi, sirke anası katılır. Asetaldehit oluşumu yüksek ise bir miktar su katılır. Asetaldehit yüksekliğinde ana yapmaz, oje, aseton kokusu alırsınız
✅Meyveler çökene kadar kavanoz ağzı kapaklıdır. Bir çıt gevşek olabilir.
İtiraz edecek olan ANAEROBİK ve AEROBİK fermantasyonu okunmalıdır.
✅Meyveler çöktükten sonra bez lastik ile takılır. Çok kalın kat kat bez, peçete kağıt havlu olmaz.
✅Meyveler çökene kadar oksijen ihtiyacı yoktur.
✅Çöktükten sonra oksijen ihtiyacı olur.
✅Isı yazın en fazla 28, kışın en düşük 22 derece olmalıdır.
✅Yıllanmış, iki üç yıllık sirkeler pH ölçülerek gıda olarak tüketilir. pH ölçüsü 4 değeri geçen sirkeler şüphe arzeder.
✅Tuz kattım, alkolleşme olmasın demek uçuk bir yanlıştır. Alkol olmadan asit olmaz.
✅ Madem tuz alkolü yok ediyor, şaraba atın, bakın, alkol etkileniyor mu?
✅Tuz katmak doğru giden bir süreci baltalamaktır.
✅Plastikte kurulum olmaz. Süreç içinde alkol ve asit oluşacak. Bunlar toksik maddeleri çözer. Onkoloji demektir.
✅Plastik şişedeki su bile iki toksik madde çözüyor, alkol ve asit nasıl çözmez.
✅Sirke kurmak çocuk oyuncağı ifadesini okudum. Elmayı yiyoruz, suya atıyoruz, sirke oluyor ifadesi bilgi, teknik ve tecrübe ile alay etmek, kalitesiz, ne olduğu belirsiz, hijyenden uzak, riskli, garip ekşi tadı olan ürün içmektir.
✅Sirke kaliteli ürün ile kurulur, hijyen önemlidir
✅Mutfak ve banyo sirke kurulumu için uygun değildir. Deterjan bulunan, deterjan buharı olan her yer bulaş noktasıdır ve zararlı mikroorganizma yuvasıdır.
✅Çok konu var. Hepsini yazmak mümkün değil.