Maydonozgillerden olan bitkinin Latince adı; “Pimpinella anisum”. Meyvelerinde “Anethol” denilen bir kimyasal bileşen var. Rakının hammadesi olan Anason, ilk olarak 4000 yıl önce Antik Mısır’da kullanılmaya başlanmış. Sindirimin iyileştirilmesi, vücuttaki gazın azaltılması, bulantının ve kusmanın kesilmesinde inanılmaz etkili. Emzirenlerde süt verimini arttırdığı da biliniyor. Öksürük, tıkanıklık ve boğaz ağrısı gibi soğuk algınlığı semptomlarını azaltmanın yanısıra kaygıyı gidermek ve sinirleri yatıştırmak için de kullanılıyor. Migren ağrısı, beyin yorgunluğu ve uykusuzluğa iyi geliyor. Fazla kullanıldığında uyuşukluk yapıyor. İştahı da, idrarı da arttırıyor. Kadınlar buraya dikkat! Memelerin dolgun ve dik olmasını sağlıyor, sarkmayı önlüyor. Regl dönemini düzenleyici etkisi olmakla birlikte regl ve hamilelik döneminde kullanılmıyor.
Anason Bitkisi Nedir ?

Evde Meyve ve Sebze Yetiştirmek
Şehir yaşamında bahçeli ev pek mümkün olmasa da neredeyse herkesin küçük ya da büyük bir balkonu bulunuyor. Balkonlarınızı işlevsel hale getirerek organik ürünler tüketmenin yolunu açabilirsiniz Bunun için yapmanız gerekenler...
Siyah domatesin faydaları
SİYAH DOMATES VE FAYDALARI Hala üzerinde araştırma yapılan siyah domates normal domates gibi tüketilebiliyor. Yeşil, kahverengi ve olgunlaşmasıyla birlikte siyah rengini alan bu domateslerin kökeni Galapagos adaları yani Güney Amerika’dır....
propolis
Propolis Faydaları ve Nasıl Kullanılır? 1.Antibakteriyeldir. 2.Antiviraldir. Kansere karşıdır. 4.Antioksidandır. Haricen de kullanılabilir. Ağız ve diş sağlığında kullanılabilir. Bağışıklık sistemini güçlü derecede etkiler ve sağlamlaştırır. Arıcılar arasında preboli ya da...
?KANTARON YAĞININ FAYDALARI?
?KANTARON YAĞININ FAYDALARI? ? Kantaron yağı antiseptik özelliğinden dolayı yani mikropları öldürme özelliğinden dolayı yaralardaki mikrop oluşumunu ve iltihap kapmasını önler. ? Klantaron yağını bal ile karıştırırsanız, antibiyotik etkisi gösterecektir. ? Kantaron yağı...