Bezelyeli kuşkonmaz yemeği

2 bağ kuşkonmaz
1 su bardağı haşlanmış bezelye
10 arpacık soğan
3 yemek kaşığı

1 çay kaşığı bal
Tuz
Karabiber

Osmani Restaurant şefi İrfan Güldemir, Mıhlama tarifini sizlerle paylaşıyor
Bezelyeli kuşkonmaz hazırlanışı
Bezelyeli kuşkonmaz:
ını eritin. Arpacık soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. üzerine ortadan ikiye kestiğiniz kuşkonmazları ekleyin. Kuşkonmazlar yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış bezelyeyi ekleyin. Bal ve tuzu ekleyerek tatlandırın. Ilık servis yapın.

Taze bezelyeyi mevsimde alıp ayıkladıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak 4 ay boyunca dondurucuda saklayabilirsiniz.

Bezelyeli kuşkonmaz artık hazır, afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir