MS hastalığı için bitkisel tedaviler, MS hastalığı için iyi gelen bitkiler

Tıp dilinde ki adı Multipl Skleroz olan MS hastalığı çaresizlikleri ile imkansızlıkları ile hastaları ve hasta yakınlarını çıkmazlara sürükleyen bir rahatsızlıktır. Öncelikle MS hastalığını kısaca tanımlayalım. MS hastalığı beyin ile omurilikler arasında iletişimsizlik yaşanması olarak adlandırılabilir. Sinir sisteminde sinir dokularının etrafında bir yağ dokusu vardır bu yağ dokusunun adı ise miyelindir. Bu yağlı doku sayesinde beyin elektronları ile iletişim sağlar, bu doku yok olunca ise MS hastalığı baş göstermeye başlar ve beyin kasları, dokuları yönetemez hale gelir. En genel ve anlaşılır hatları ile MS hastalığını bu şekilde anlatabiliriz. Biz bugün MS hastalığına ne iyi gelir, MS hastalığı için bitkisel tedaviler nelerdir bunlara değineceğiz.

MS’de bilinen bir tedavi yoktur!

Öncelikli olarak MS hastalığının etkin ve bilinen bir tedavi yönteminin olmadığının bilinmesi gerekir. Paylaşacağımız yöntemler MS hastalığı için kesin çözümler yaratmamakta ancak hafifletici veya oluşumunu önleyici çözümler sunabilmektedirler.

MS hastalığına ne iyi gelir;

Semizotu: Semiz otu bitkisi MS hastalığı için iyi gelen bitkiler arasında yer almakta ve önerilmektedir. MS hastaları veya MS riski altında olanlar her gün haşlanmış bir tabak dolusu semizotu tüketmelidirler. Semizotu MS hastalığın iyi gelen şifalı bitkiler içinde ilk akla gelenlerden biri olmaktadır.

Buğday: MS hastalığı için şifalı bitkiler ailesinin en çok duyulan ismi buğdaydır. Anadolu’nun en önemli besin kaynağı olan buğday MS hastaları için sıklıkla önerilmektedir. MS hastaları için önerilen bir bitkisel kür tarifi ise buğday ile yapılmaktadır. Yarım litre kadar kaynamış su içine atılan iki kaşık buğday 9 dakika haşlanır. Ilıklaştıktan sonra bu karışımın yarısı sabah kahvaltısından hemen sonra diğer yarısı da öğlen yemeğinden önce aç karna tüketilir. Bu kürün 20 ile 30 gün arasında tüketilmesi önerilmektedir. Ama en fazla 30 gün tüketilmesi üzerinde durulmaktadır. Kürü uyguladıktan sonra en az 1,5 ay ara verilmesi gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir