Sarımsak Çayı Faydaları

  1. Yapılan bir araştırmada kolesterolü yüksek olan 41 yaşlı erkeğe sarımsak çayı içirilmiştir. Sonuç olarak sarımsak çayının kolesterolü düşürdüğü sonucuna varılmıştır.
  2. Yüksek tansiyon yani kan basıncını düşürür.
  3. Oldukça önemli bir antibiyotiktir.
  4. Vücudu hastalıklara karşı korur, mikroplarla savaşır.
  5. Çok eski yıllardan beri tüberküloz hastalığını tedavi etmek için kullanılmıştır.
  6. Pek çok zararlı bakteri, virüs ve mantarın büyümesini engeller.
  7. Sarımsağın içindeki allicin maddesi antifungal özellik kazanmasına sebep olmuştur.
  8. Kalbi koruyucu etkisi vardır, kalp dostudur.
  9. Kanseri önlemeye yardım eder. Özellikle prostat kanseri, mesane kanseri, mide kanseri, kolon kanseri ve göğüs kanseri gibi kanser türlerini engellemeye yardım eder.
  10. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  11. Sinüzit rahatsızlığına iyi gelir.
  12. Ayaklarda kaşıntı ve mantar çıkmasını önler.
  13. Öksürük, göğüste tıkanıklık gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardım eder.
  14. Grip ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  15. Sarımsak yüksek oranda C vitamini içerir. İskorbüt hastalığının iyileşmesinde bol miktarda C vitamini içeren yiyeceklerin tüketilmesi gerekir. Sonuç olarak iskorbüt hastalığı için sarımsak çayı oldukça faydalıdır.
  16. Kan şekerini düzenler. Diyabet yani şeker hastalığının tedavisinde yardımcı olur.
  17. Sivilce ve akne oluşumunu önler.
  18. Damar sertleşmesine iyi gelir.
  19. Gıda zehirlenmesini önler.
  20. Yaraların çabuk kapanmasına yardım eder.
  21. Saçların dökülmesini önler.
  22. Bronşite iyi gelir.
  23. Güzel bir cilde kavuşmaya yardım eder.
  24. Kolayca kilo kontrolü yapmayı sağlar. Zayıflamak yada kilo almamak için de kullanılabilir.
  25. Hamilelik döneminde tüketilirse bebeğe de fayda sağlar.
  26. Bağırsak parazitlerini ve bağırsak solucanlarını düşürmeye yardım eder.

Sarımsak Çayı Nasıl Hazırlanır?

Bir cezveye yada çaydanlığa 2 bardak su koyun. Suyun içine 2 yada 3 dişsarımsak  ve 2-3 adet karanfil ekleyin. Karanfil ve sarımsaklarla suyu iyice kaynatın. Kaynayan suyu soğumaya bırakın. Su ılındıktan sonra Bir çay kaşığı bal ve 3-5 damla limon sıkarak sarımsak çayını içebilirsiniz. Karanfil keskin bir tat veriyor diyorsanız, karanfil eklemeyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir