Sinirleri rahatlatan dağ çayını denedinizmi.

1 metreye kadar boylanabilen, açik yesil renkte yapraklari olan, aromatik otsu bir bitkidir. Yaylaçayi olarak da bilinir.
Içeriginde flavonlar, uçucu yag ve çesitli kimyasallar bulunmaktadir.
Faydalari:
Istah açar ve hazmi kolaylastirir. Sinirleri rahatlatir. Uyarici ve kuvvet vericidir. Mikrop öldürücü ve antioksidan etkilere sahiptir. Iltihaplari gidermeye yardimci olur. Mide agrilarini azaltir ve gaz söktürür. Idrar arttiricidir. Soguk alginligina karsi faydalidir.
Kullanilisi:
Kurutulmus çiçekli dallarinin üzerine kaynamakta olan su döküldükten sonra birkaç dakika demlenerek bitkiler.gen.tr hazirlanan çay içilir. Demlemenin süresi Dag çayinin rengini, kokusunu ve tadini etkiler. Damak tadiniza göre ayarlayabilirsiniz. Içimi hos, tadi güzel bir çaydir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir