gerginliğe iyi gelen bitkiler

Sinirlerinizi kontrol etmenize yardımcı olacak bitkiler

Bu yazımızda,sinirlerinizi kontrol etmenize yardımcı olacak bitkilerden bahsedeceğiz. Böylece, gerginlik hissettiğinizde bunları deneyebilir, sakinleşebilir, dinlenebilir ve enerjinizi sağlıklı şeyler için harcayabilirsiniz.

  1. Lavanta

    Lavanta, eski zamanlardan beri rahatlatıcı özelliğiyle bilinen bir bitkidir. Bunun yanı sıra, güzel aroması sayesinde insanlar duş almadan önce küvete lavanta yağı da damlatabilmektedir.

Bir tülbent veya geçirgen bir kumaştan küçük parçalar keserek, içlerini lavantayla doldurup kumaşların ağzını bağlayabilirsiniz. Bu kumaşları yastığınızın altına koyabilir veya küveti doldurduğunuzda suyun içerisine atabilirsiniz. Buna ek olarak, topikal olarak uygulamak isterseniz lavanta esansiyel yağı da satın alabilirsiniz.

Bu yazımızı da okuyun: Baş Ağrılarınızı Gidermek için Lavantalı Limonata

  1. Gerginlik için fesleğen kullanımı

    Fesleğen, yemeklerde çok sık kullanılan bir aromatik bitkidir.Sindirime yardımcı özellikleri ile bilinir. Eğer gerginlik yüzünden karın ağrısı yaşıyorsanız, fesleğen rahatlamanıza yardımcı olabilir. Stresli durumlarda bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Fesleğenden bir bitki çayı yapabileceğiniz gibi, taze fesleğeni soslarda, salatalarda veya kremalarda kullanabilirsiniz. Ayrıca, bir pesto sos hazırlayarak dondurucuda saklayabilir ve lazım olduğunda kullanabilirsiniz.

  1. Bergamot
    Kolonya ve parfümlerde kullanılan bergamot esansiyel yağı, acı portakal ağacının kabuklarından elde edilir. Bu sebeple,rahatlık veren ferahlatıcı aroması ile ünlüdür.

Bu esansiyel yağ gerginliği doğal bir biçimde azaltmanıza yardımcı olur. Eğer aromasını seviyorsanız, parfümünüzde veya çamaşır yumuşatıcınızda bergamot aromalı olanlara yönelebilirsiniz.

  1. Gerginlik için güveyi otu

    Güveyi otu, sadece Akdeniz çevresinde yetişse de bütün dünyada popülerdir. Eski tıpta, güveyi otu sindirime yardımcı olması için ve doğal bir antibiyotik olarak kullanılırdı.

Günümüzde, güveyi otu pek çok ülkede yiyecekleri tatlandırmak için tüketilmektedir. Yani eskisi gibi tıbbi sebeplerle kullanılmamaktadır.

Güveyi otu çayı, gerginlik, anksiyete veya stres semptomlarını yan etkiye sebep olmadan ortadan kaldırır. Eğer esansiyel yağ kullanımını tercih ederseniz, lavanta yağı ile karıştırarak etkiyi artırabilirsiniz.

  1. Portakal
    Lezzetli, tatlı ve ferahlatıcı bir aroması olan portakal, gerginliğin en iyi doğal tedavilerinden bir tanesidir. Aslında, turunçgillerin hepsi bu konuda oldukça faydalıdır. Bütün besin maddeleri kabuğunda olduğundan ve aroması güçlü olduğundan, portakal kabuğu kullanımını tavsiye ediyoruz.

Portakal kabuğunu kullanarak bitki çayı veya smoothie yapabilirsiniz. Ayrıca limon kabuğunu rendeleyerek dondurucuda saklayabilir ve gerektiğinde kullanabilirsiniz.

  1. Gerginlik için papatya

    Papatya çayı, gergin ve stresli hissettiğiniz durumlarla başa çıkmak için harika bir yöntemdir. Bu bitki çayı hem çok rahatlatıcı özelliklere sahiptir, hem de hafif ağrıları azaltır. Bu nedenle, her zaman el altında bulundurmakta fayda vardır.

Papatya esansiyel yağını isterseniz ev kokusu olarak da kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi, badem, susam veya jojoba yağı gibi başka yağlarla karıştırmak isterseniz, bu karışımı masaj yağı olarak kullanabilir ve rahatlama sağlayabilirsiniz.

Ayrıca okuyun: Hindistan Cevizi Yağının Güzelliğiniz İçin 10 Faydası

  1. Melek otu

    Melek otu, sindirime yardımcı ve rahatlatıcı özellikleriyle bilinir. Bununla birlikte, şifalı özellikleri olan Çin melek otu kullandığınızdan emin olun. İlginç bir şekilde, melek otu kökü Hindistan’da epilepsi gibi sinir sistemi bozukluklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Çin melek otunun yatıştırıcı etkileri, gerginliği, stresi, anksiyeteyi, insomniayı ve hatta migreni tedavi etmek için harika bir alternatiftir.

Eğer bu bitkinin etkisini artırmak istiyorsanız, papatya ve portakal kabuğu ile birlikte bir çay hazırlayın. Bu çayı tatlandırmak isterseniz,bal kullanabilirsiniz. Böylece oldukça rahatlatıcı bir karışım elde etmiş olacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir