Çörek otu tohumları güzelce kavrulur ve değirmende toz haline gelinceye değin öğütülüp içerisine yine kavrulmuş nohut tozu ilave edilir. Çörek otu kahvesi aynı Türk kahvesi gibi pişirilir. Pişme sıcaklığı, süresi ve su kahve oranı Türk kahvesine eşittir. Tadı Türk Kahvesini arattırdığı için Türk Kahvesinin yerini alamamıştır. Bununla birlikte bilinmesi gereken bir şey daha var ki çörek otu pişirildiği veya kavrulduğu zaman faydalı özelliğinin bir çoğu kaybolmaktadır. bitkiler.gen.tr Bu şekilde faydadan çok sadece keyif verebilir.
Çörek Otu Kahvesi nasıl yapılır ve faydaları

incir nasıl kurutulur
İncirleri kendiniz de kurutabilirsiniz: – Fırını 60 derecede ısıtın. – İncirleri iyice yıkayıp kurulayın. – İncirleri gövdeden uca doğru ikiye bölün. – Kabuklu taraf alta gelecek şekilde bir tel ızgara...
Peynirli Kabak Sandalı Tarifi
Peynirli Kabak Sandalı Tarifi İçin Malzemeler 4 orta boy kabak 2 yumurta 200 gr kadar beyaz peynir ( ben yağlı ve light birlikte kullandım, seçim sizindir) Maydanoz Karabiber, pul biber...
İyi Kalite Doğal Tereyağını Ayırt Etmenin 6 Yolu
Tereyağı Türk mutfağının leziz yemeklerinin tadını ikiye katlayan bir yağ türüdür. Yaklaşık %82 süt yağından elde edilen tereyağı, pek çok yemek yapımında kullanılır. Şehriye ve pilav kavururken, çorba sosları hazırlarken...
Yabani Pirinç Nedir? 6 Faydası, Nasıl Tüketilir?
Vegan ve Glutensiz Protein Deposu: Yabani Pirinç Doğanın sizlere sunduğu tahılları tek tek değerlendirmelisiniz. Dünyanın çeşitli bölgelerinde yetişen birbirinden farklı ve yararlı tahıllar, pek çok şekilde mutfaklarda yerini alıyor. Şimdi...