Çörek Otu Kahvesi nasıl yapılır ve faydaları

Çörek otu tohumları güzelce kavrulur ve değirmende toz haline gelinceye değin öğütülüp içerisine yine kavrulmuş nohut tozu ilave edilir. Çörek otu kahvesi aynı Türk kahvesi gibi pişirilir. Pişme sıcaklığı, süresi ve su kahve oranı Türk kahvesine eşittir. Tadı Türk Kahvesini arattırdığı için Türk Kahvesinin yerini alamamıştır. Bununla birlikte bilinmesi gereken bir şey daha var ki çörek otu pişirildiği veya kavrulduğu zaman faydalı özelliğinin bir çoğu kaybolmaktadır. bitkiler.gen.tr Bu şekilde faydadan çok sadece keyif verebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir