Çörek otu macunları çeşitleri ve faydaları nelerdir

Ballı Macun
Çörek Otu Macunu
Çoğu hastalıklar için en güzel kullanım yöntemi macun şeklindedir. 1 kg bala, 200 gr. Çörek otu öğütülüp karıştırılır. Bir kaba konur, üstü tülbentle örtülür. Üç gün üç gece ay ve yıldızları görecek şekilde bekletilir. Sonra bu macundan günde 3 defa çay veya 1 defa tatlı kaşığı miktarınca aç karnına yenir.

Burada önemli olan kısım, öğütülme işlemi. Kesinlikle öğütülmüş çörekotu almayın. Kendiniz öğütün ama havanda döverek değil ufak elektrikli kahve öğütme makinelerinde. Eğer havanda da dövecek iseniz çok çabuk davranmanız gerekir.
Çünkü çörek otunun muhteviyatında bulunan uçucu yağlar ve diğer kıymetli bileşimler eğer öğütme işlemi uzun sürer ve bekleme söz konusu olur ise niteliğini yitirebiliyor. Bunun için öğütme işlemini çok çok hızlı yapıp öğütülmüş çörek otunu bir an evvel süzme bal ile karıştırmalısınız. Balında kaliteli olması konusu üzerinde durursanız daha da fazla şifa bulacağınızı düşünüyoruz.

Eğer macun yapmadan hergün düzenli olarak öğütüp yutarak tüketiyorsanız öğüteceğiniz çörek otunu cihazın haznesine koyduktan sonra öğütme işlemine başlamadan içine bir lokma büyüklüğünde de ekmek parçası koyun. Bu sayede çörek otu tohumlarından cihazın haznesine saçılan ve bulaşan ve çok kıymetli olan çörek otu yağı ekmek tarafından emilecek ve bu sayede daha çok fayda göreceksiniz.

Pekmezli Tahinli Macun
Kahve Öğütme Makinesi
100 gr. çörek otu öğütülür ve bekletilmeden, 100 – 150 gr. pekmez ve 200 gr. tahinle karıştırılır. bitkiler.gen.tr Sabahları bir tatlı kaşığı miktarında tüketilir.

Not: Çocukların isteyerek yemesi için karışıma 25 gr. Kakao ilave edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir