Gelincik otu kavurması

Gelincik otuyla yeni tanıştım , şimdiye kadar denediğim otlar arasında en güzeliydi . İsmi gibi tadıda nefis, tereyağı ve sütte eklenince beklediğimden çok daha lezzetli bir yemek oldu.

Ebegümecini hatırlattı bana hafif tüylü bir dokusu var.
Faydaları da azımsanmayacak kadar fazla öksürükten, uykusuzluğa kadar bir çok hastalığa iyi geldiğini öğrendim.

Malzemeler:

1 bağ gelincikotu
2 orta boy soğan
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 küçük kırmızı biber
1 orta boy patates
1 kahve fincanı süt
1 yumurta
tuz, karabiber veya pulbiber
Yapılışı:

Soğanları yemeklik (küçük) doğrayalım. Otlarımızı yıkayalım ve ince ince kıyalım. Biberimizi de aynı şekilde ince kıyalım. Patateslerimizi minik kübik doğrayalım.

Tenceremize (teflon olursa daha iyi olur) yağımızı alıp eritelim. Soğan ve biberlerimizi kavuralım. Patateslerimizi ekleyip kavurmaya devam edelim.

Otlarımızı ekleyip 1 ,2 dk daha kavuralım ve sütümüzü ekleyelim. Kısık ateşte kapağını kapatıp patatesler yumuşayıp sütü çekinceye kadar pişirelim.

En son üzerine 1 yumurta kırıp karıştıralım. Tuzunu ve karabiberini ekleyip servis yapalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir