Kekik Suyu Nasıl Yapılır


İlk etken kekik yapraklarının taze olmasıdır. Kuru kekiklerin yağ asitleri ve bitkiye ait diğer önemli etkenler uçup gider. Bu sebeple taze kekik kullanılmalıdır. Kekik suyu hazırlamak için bilinen çikolata eritme yöntemi için kullanılan iki kazan yolundan yardım alacağız. Kazanlardan büyük olana su doldurarak küçük kazana taze kekikleri ekleyeceğiz. Küçük kazanı su dolu kazanın içine oturtarak kaynamaya bırakın. Bir saat kadar bir süre kaynayan kekik suyu içilmek için hazır olacaktır.

kekik suyu, kekik suyunun faydaları

Sadece kekik suyu acı olacağı için ağzı tadınıza göre bu kekiği başka bitkilerle harmanlayarak içime hazır hale getirebilirsiniz. Bu yolu denemeye kadar verdiyseniz;

1-2 tutam taze kekiğe 1 adet limon ve 3 adet domates kullanmanız yeterli gelecektir. Domatesi ezerek suyunu sıkıp içine taze kekik ile limon suyunu karıştırarak bir süre bekletip soğumadan içiniz.

Kekik suyunu hazırlayacak vaktiniz yoksa çay olarak içmenizi tavsiye edebilirim. 1 çay bardağı kuru kekik ya da 2 çay kaşığı taze kekiği 1 bardak kaynar suyun içine ekleyerek 3-4 dakika dinlendirin. Aldığınız tat acı gelirse bal ve limon yardımıyla bu tadı yumuşatabilirsiniz. Kendi ellerinizle hazırladığınız zayıflama çayınız hafif ılıdıktan sonra tüketmeye gayret ederseniz çay fazla acımadan midenize indirmiş olursunuz. Kekik çayı bekledikçe tadı kaçacak ve acıyacaktır.

Gün içinde, öğün aralarında ve yahut aç karnına. Acı gelmesi halinde meyve suyu ile tatlandırıp, bal ilave ederek içebilirsiniz. Günde bir fincandan fazla tüketmeniz önerilmez. Nedeni ise doz aşımında karşılaşılan mide yanması, reflü, baş ağrısı, baş dönmesi şikayetleridir.


Önemli !!! NOT: Bu içerikteki bilgiler internet ortamından derlenmiş olup, %100 geçerli bilgiler olarak değerlendirilemez. Lütfen bir uzman hekim ile konuşarak “Hastalığım nedir? doğru tedavi yöntemi ve hastalığınızla ilgili çözümler nelerdir?” sorularına cevap arayınız.