Ana Sayfa / Bitkiler ve Yemekler / Pancar Sapı Kavurması Tarifi

Pancar Sapı Kavurması Tarifi

Yüksek antioksidan özelliği ile bilinen kırmızı pancarın, vücutta üretilen serbest radikalleri yok ederek kanserli hücre oluşumunu engellediği bilinmektedir. Bu muhteşem kökün, yaprakları da yenilebilir ve saydığımız faydalar pancar yaprakları içinde geçerlidir. Alkali beslenme ile ilgilenenlere şiddetle tavsiye edilen bu çok basit yemeğin tarifi ise şöyle bıraktık.

KAÇ KİŞİLİK
2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika

Tarifi Yazdır
Malzemeler1 adet
kuru soğan
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay bardağı
su
10 sap
kırmızı pancar
Pişirme Önerisi
Kısık ateşte pişirirseniz, çok daha lezzetli olacaktır.

Nasıl Yapılır?
Pancar sapları ve yaprakları iyice yıkanır ve yaklaşık 5 dakika kadar sirkeli suda bekletilir.

Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve doğranmış soğanlar 3 dakika kadar kısık ateşte kavrulur.

Ardından küçük küçük doğranmış pancar sapları ve yaprakları eklenir.

1 çay bardağı su, tuz ve karabiber eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun 🙂

Servis Önerisi
Pişirim işleminden sonra dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt da ekleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir