Sırtdaki sivilceleri geçirmenin doğal ve bitkisel tedavileri

Sırt sivilceleri yaygın olmakla birlikte son derece rahatsız edici bir durumdur. Ergenlik öncesi gençlerde ve yetişkinlerde görülebilmekte ve yüzdeki sivilcelerden farklılık göstermektedir. Sırttaki sivilcelere sırttaki aşırı aktif yağ bezleri neden olmakta ve bu tür durumlar diğer akne vulgarislere benzer tedavi seçenekleri içermektedir.

İLKİN;
Temiz bir sutyen giyin. Temiz bir sütyen yeterli sıkılıkta ve siz hareket ettikçe sivilcelerinizi tahriş etmeyecek şekilde olmalıdır. Eğer mümkünse kürek kemikleri üzerinde kızarıklığı azaltan askısız sütyen giyinin.
Nefes alan rahat giysiler giyin. Eğer mümkünse pamuk ve doğal liflerden yapılmış geniş giysiler giyin. Son olarak, giysilerinizi düzenli yıkayın – tercihen her giydikten .
Yumuşak bir deterjanla çamaşırlarınızı yıkayın. Akneye neden olan kokulu (parfümlü), sert özellikli deterjanlar kullanmayınız.
Eğer mümkünse, beyaz çamaşırlarınız için ağartıcı kullanın. Bu, çamaşırlarınızdaki herhangi bir kalıcı bakterileri öldürür ve akne gelişimini engeller. Çamaşır suyunun cildinizi tahriş etmemesi için güzelce durulamanız gerekir.
Terleme sonrası duş alın. Egzersiz yada koşu sonrası duş almayı unutmayın. Egzersiz sonrası yıkanmayan cildin akneye neden olan bakteriler için bir oyun alanı olduğunu unutmayın. Ayrıca, ter aynı zamanda sırtınızda gözenekleri tıkayarak çirkin küçük başlı sivilce oluşumuna neden olabilir.

Ayrıca duş aldığınızda saçlarınızdan- eğer saç kremi kullanıyorsanız- saç kremini iyice durulamayı unutmayın. Sırttaki sivilcelerin olası nedenlerinden biri de düzgün yıkanmadan kalan bakım ürünleridir.
Çamaşır deterjanınızı değiştirin. Eğer hassas bir cildiniz varsa, kullandığınız çamaşır deterjanı cildinizi tahriş edebilir. Deterjanlarınızı değiştirmeyi deneyin. Kokusuz, hatta hassas cilde sahip bebekler için tasarlanmış bir çamaşır deterjanı seçebilirsiniz.
Çarşaflarınızı düzenli olarak yıkayın. Ölü cilt hücreleri ve toz çarşaflarınız üzerinde birikir. Yatağınızdaki minik hayvanlar da bu kirleri takip edecektir. yaprak hızla toplamak. Çarşaflarınızı haftada iki kez yıkayın ya da haftada iki kez değiştirin. Yanı sıra battaniye, yorgan ve diğer yatak gereçlerini de düzenli olarak yıkayın.
İKİNCİL OLARAK: İLAÇLI ÇÖZÜMLER
% 2 salisilik asit içeren aktif ilaçlı vücut yıkama. Neutrogena Vücut Temizle Vücut Şampuanı bu iş için uygundur. Sivilceli alanlara uygulayın ve tüm yağdan kurtulmak için durulamadan önce bir dakika kadar bekleyin.
Yağsız ilaçlı losyon ile nemlendirme. Cildiniz vücudunuzun bir organdır. Bu nedenle yüzünüz gibi sırtınızı da her ne zaman yıkarsanız yağsız bir vücut losyonu kullanınız. Kullanacağınız losyonun komedogenik olmadığından emin olun. Salisilik asit cildinizi kuruttuğu için bu gereklidir.
Akne ilaçlı kremler ile nokta tedavi. Zaten yıkamak ve nemlendirmek için salisilik asit kullandığınız için, nokta tedavisi için farklı olarak % 2.5 benzoil peroksit kullanın. Son derece hassas bir cildiniz varsa bunun yerine % 10 kükürt solüsyonu sizin için daha iyi olacaktır.
Retinol krem uygulayın. Geceleri sırtınıza retinol krem koyarak cildinizi temizler ve sert bölümlerde başarı sağlar.
AHA’ lar ve BHA’ ları kullanın. Alfa Hidroksi Asitler gözenekleri tıkayan ve akneye neden olan ölü derinin dökülmesini sağlar. Beta Hidroksi Asitler ise içeriden dışarıya akneye neden olan bakteriler ile mücadele eder. Eğer yapabilirseniz haftada üç defa AHA içeren bir vücut fırçalama işlemi yapın. Duş ve nemlendiriciden sonra BHA-ilaçlı pedler ile sırtınızı silin. bitkiler.gen.tr
Bir dermatologa görünün. Dermatologunuz size akne hapları yada topikal kremler reçete edebilir. Bundan korkmayın.
SON OLARAK
Aşındırıcı sünger veya banyo lifi kullanarak cildinizin pul pul dökülmesini sağlayın. Ancak, tahrişi artırmamak için çok sert fırçalamayın.
Sahile gidin. Tuzlu su sırtınızdaki sivilceler için iyi gelecektir. Yaklaşık 10 dakika denizde kalın ve sivilceleri kurutmak için yanık riskiniz varsa bunu yapmayın veya güneşin zayıf olduğu zaman dilimini kullanın. Birkaç kez defa bu işlemi tekrarlayın.
Çinko deneyin. Çinko akne düşmanı bir mineraldir. Çinko insanların temel işlevlerini gerçekleştirmek için küçük dozlarda gereken temel bir metaldir. Akne tedavisinin yanı sıra, bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılır. Çinko iki farklı yolla kullanılabilir;sirttaki-sivilcelere-ne-iyi-gelir
Doğrudan cilde çinko uygulanabilir. % 1.2 çinko asetat ve % 4 eritromisinli bir losyon bulun ve günde iki kez cilde uygulayın. Eğer bulamazsanız çinko jel tablet alın ve delerek kulak çubuğu ile cilt içine uygulayın.
Günlük vitamin rejiminin bir parçası olarak da çinko yutabilirsiniz. Yaklaşık 25 – 45 mg günlük olarak çinko pikolinat alabilirsiniz. 50 mg’ dan fazla almayınız çünkü fazla miktarda alım bakır yetersizliğine neden olabilir.
Doğal peeling. Tıkalı gözenekleri açmak ve ölü deri hücrelerini uzaklaştırmak için bir fincana yarım fincan toz şeker ve tuzu karıştırarak bir greyfurt sıkın. Elde ettiğiniz karışımla sırtınıza masaj yapın ve havlu ile kurulayın.
Cildinizin pH değeri değiştirin. Cildinizin sağlıklı ve uygun bakteri florasında olması için pH aralığının 5’in altında 4.7 bandında olması gerekir. 5’in yukarısındaki pH değeri ciltte kurumalara ve döküntülere neden olabilir.
Ayrıca kloru tutabilecek bir duş başlığı düşünebilirsiniz. Size maliyetli olacaktır ama faydasını göreceksiniz.
Elma sirkesi. Bir kısım elma sirkesi ile bir miktar suyu spray şişesine koyun. Duştan sonra ve yatmadan önce cilt üzerine sirke solüsyonunu spreyleyin ve kurumaya bırakın. Bu süreç doğal olarak cildinizin pH değerini düşürecektir.
İPUÇLARI
Mikroplar ve bakterileri taşıdığı için kullandıktan sonra lifinizi de temizleyin.
Fazla abur cubur yemeyin. Ayrıca, sırtınızı tahriş edebilecek kaşıma gibi işlemlerden de uzak durun. Bu sivilcelerin yayılmasına zemin hazırlayacaktır.
Kabartma tozu ve su ile macun yaparak sırtınızdaki sivilcelere uygulayabilirsiniz.
Limon, doğal olarak sivilcelerin kurumaları için gerçekten çok iyidir.
Günde 8 bardak su içilmelidir. Vücudunuzu düzgün nemlendirmek fazla yağ ve bakterilerin salınımını engeller.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir