unutkanlığı önleyen bitkiler

Modern yaşam standartları, yoğun iş temposu, çocuk bakımı, stres gibi çeşitli faktörler insanların zihinsel olarak yorgun olmasına sebep olmakta ve unutkanlığa yol açmaktadır. Genç yaşlarda da var olan ancak çok da fazla göze batmayan unutkanlık problemi ilerleyen yaşlarda kendini daha net bir şekilde göstermektedir ve insanları alzheimer hastalığına kadar sürükleyebilmektedir. Bilinçli insanlar bu durumun önlemini genç yaşlardayken almalı ve kontrolü elden bırakmamalıdır. Unutkanlık probleminin önüne geçmenin en iyi yolu yediğimiz besinlerdir. Gıdalardan aldığımız vitaminler beyin hücrelerimizin canlı kalmasını sağlamaktadır. Bu noktada unutkanlığı önleyen besinler tüketmeye önem vermek gerekmektedir.

Kuru yaban mersini, elma, böğürtlen, ahududu, kiraz, çilek, şeftali, armut, greyfurt, muz, kivi, mango gibi şifalı bitkiler ve meyveler, balık ve balık yağı, ceviz, kırmızı et, tahıllı gıdalar, kahve ve yeşil çay gibi içecekler, bitter çikolata, zeytinyağı unutkanlığı önlemek için önde gelenlerdir. Faydalarını bile bilmeden günlük hayatta tükettiğimiz bu besinler aslında birer vitamin deposudur. Birçok hastalığa iyi geldikleri gibi içlerindeki vitamin ve proteinlerle unutkanlığı da önlemektedirler.

Bütün bunların yanında günde 15 dakika egzersiz de vücudumuzu ve zihnimizi formda tutmakta ve tıpkı unutkanlığı önleyen besinler gibi yaşlılık belirtilerini geciktirmektedir.

Elinizle yerine koyduğunuzu sandığınız bir eşyanızı saatlerce arayıp bulamadığınız mutlaka olmuştur. Ne kadar sinir bozucu bir durum olduğunu hepimiz biliriz. Bu durumu hayatınızın her alanında yaşadığınızı düşünecek olursak kişiye oldukça zorluk yaşatacağı kaçınılmaz bir gerçek olacaktır . Bu nedenle sağlığımızın kıymetini bilmeli, onu korumak için özen göstermeli ve tavsiyeleri dikkate almalıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir