Helvacı Kabağı Bal Kabağı ve Faydaları

Helvacı kabağı (Cucurbita maxima), kabakgiller ailesinden, gövdeleri silindir biçiminde, yaprakları böbrek seklinde ve tüylü bir kabak türüdür.

Helvacıkabağı Meyveleri basık küremsi ve saplı, üzeri dilimli, pürtüklü veya düz ve ince kabukludur. Kirli sarı ya da kırmızımtırak renkleri vardır. Etli kısmı sarı-turuncu renkte olup, genellikle tatlı yapılarak yenir.

Pişirildiğinde kabukları yumuşar ve zar gibi soyulur. Kırmızı etli kısmında şekerli ve nişastalı maddeler vardır. Yemeği ve tatlısı yapılır. C ve B1 vitamini ihtiva eder. bitkilergentr

Helvacı Kabağının Bilinen Yararları

Bağırsak kurtlarının düşürülmesinde yardımcı olur. Kabak çok besleyici özelliktedir. Pişirilen etli kısmı yiyecekten başka çıban ve şiş yerlere lapa olarak da tatbik edilir. Tohumlar dış kabuklarından ayrılarak dövülür, şekerle karıştırılarak verilebilir. Ortalama doz çocuklarda 40 gr büyüklerde takriben 100 gr’dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir