Ana Sayfa / Bitkiler ve Yemekler / Kuru Sebze Kavurması

Kuru Sebze Kavurması

Kuru Sebze Kavurması Vol 2 (Diyet) Tarifi İçin Malzemeler
8 adet kuru patlıcan
6 adet kuru biber
4 diş sarımsak
150 gram yağsız kıyma
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 silme çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1, 5 litre kaynar su
Kuru Sebze Kavurması Vol 2 (Diyet) Tarifi Yapılışı

Kuru sebzelerimizi önce şöyle bi sudan geçirelim.
Ardından kuru sebzelerimizi bi kaba alalım ve üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyelim.
Suyunuz soğuyana kadar suyun içinde kalsınlar.
Soğuyan suyumuzu dökelim.
Bir daha kaynar su ekleyelim üzerine.
Şöyle bi evimizi toplayıp geri dönelim :).
Su soğuduğu zaman tekrar suyunu dökelim.
Son kez üzerlerine kaynar su ekleyelim.
Biz yine boş durmayalım.
Domatesimizi yıkayalım.
Kabuğunu soyalım.
Minik minik keselim.
Bi tabakta bekletelim.
Sarımsağımızı alalım.
Güzelce soyalım.
İyice ezelim.
Kenarda bekletelim.
Suyumuz soğuduysa artık süzelim.
Patlıcan ve biberlerimizi ince uzun olacak şekilde keselim.
Tencere veya tavamızı alalım.
Ocağa alalım.
Altını kısık ateşte açalım.
Kıymamızı hafif kavuralım.
Sebzelerimizi ve sarımsağımızı ekleyelim.
Bi iki tur karıştıralım.
Domateslerimizi ekleyelim.
Bi iki tür daha karıştırıp tuz ve karabiberimizi ekleyelim.
En son 1 su bardağı kaynar su ekleyip kapağını kapatalım.
Suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişince sıcak sıcak servis tabağına alıp servis edelim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir